Turneringsinformation

Informationsblad

Du kan ladda ner 2020 års informationsblad för Pepes Cup här.

Regler

FIFAs spelregler och Svenska fotbollsförbundets tävlingsbestämmelser gäller där inget annat anges. Har ni funderingar angående regler eller bestämmelser ber vi er vänligen kontakta domarexpeditionen på plats under cuphelgen.

7 mot 7

 • - Fritt antal spelare får användas.
  - Offsideregeln tillämpas ej.
  - Regel för frilägesutvisning tillämpas ej.
  - Inkast tillämpas.
  - Bandybyten sker i alla klasser.
  - Felaktigt inkast görs om.
  - Avståndet till bollen vid fasta situationer är 7 meter.
  - Vid tillbakaspel till målvakt får denne inte ta upp bollen med händerna. Skulle målvakten ta upp bollen så blir påföljden indirekt frispark från den plats där målvakten tog bollen med händerna. Om förseelsen inträffar i målområdet så flyttas frisparken ut till målområdeslinjen (ca 4 m).
  - Igångsättning från målvakt sker med sina händer. Får ej sparka ut bollen.
  - Ledarna har ansvar att byta ut spelare som ej följer reglerna eller uppträder på ett olämpligt sätt.
  - Om ena laget leder med 4 mål så får motståndarlaget sätta in en extra spelare tills det är oavgjort. Då ska det vara lika många spelare igen (allt för att vi jobbar mot så jämna matcher som möjligt).

Tävlingsform

Alla klasser upp till och med 12 år spelas i seriespelsform. Alla lag garanteras minst fem matcher men turneringen siktar på sex matcher.

Utdrag ur SvFF Tävlingsbestämmelser Kap 3 § 6:

Förbud mot att kora segrare i barntävlingar
Slutsegrare får inte koras i tävlingar för spelare t.o.m. 12 år. Det är inte heller tillåtet att i sådan tävling öppet redovisa matchresultat eller marknadsföra tävlingen på så sätt som indikerar att resultat i enskilda matcher är avgörande för de fortsatta matcherna i tävlingen.

I cuper och turneringar med internationellt deltagande gäller förbudet enligt första stycket i tävlingar för spelare t.o.m. 11 år

Incheckning

Senast en timme före lagets första match måste varje lag lämna en deltagarförteckning över samtliga spelare de har för avsikt att disponera under turneringen. Deltagarförteckningen lämnas till expeditionen på Vansbro sportfält. Endast spelare på denna förteckning får därefter delta i lagets matcher under turneringen. Nya spelare får ej kompletteras till förteckningen efter turneringens start. Förteckningen inlämnas på tävlingsexpeditionen.Samtliga deltagare måste på anmodan av tävlingsjuryn kunna identifiera sig.

Spelplaner

Alla matcher spelas på gräs i Vansbro vid Vanåvallen. Hitta hit.

Invigning

Invigningen av turneringen sker 13 juni. Då paraderar alla lagen med sina klubboveraller (om sådana finns) runt centrala Vansbro. Tidigare år har bland annat Björn Skifs, Gunde Svan, Svenne Rubins, Kenneth Eriksson, Mats Qvarfot, Gunnar Magnusson (Vansbro kommunalråd), Staffan Wrange, Tore Svensson, Gert Klötzke, Raimo Svensson, Bror Halvarsson, och Mats Nilsson (Motorcross/enduromästare) invigt turneringen.

Sjukvård

Varje år har situationen sett olika ut med sjukvård på plats men vi har lyckats bra med dom resurserna vi har på plats från kunniga funktionärer och privatpersoner som snabbt ryckt in vid behov. Vi ser att varje lag tar med egen sjukvårdsväska så att ni snabbt kan ta fram den vid behov. Vi har en egen väska med det mest akuta vid domarsekretariatet vid behov.

Vansbro Vårdcentral
Moravägen 27
0281 - 49 81 00
Hitta hit

Rådgivning 1177 och vid akuta tillstånd 112.
Närmaste sjukhus och akutmottagning finns på Mora lasarett.